nieuws

Optreden 3 februari 2019 (achtergrondinformatie)

3 februari 2019 De Schalm
 
Wellicht heeft U het optreden van Popkoor Kolok gezien tijdens het Local Vocal Festival in de Schalm in Veldhoven. Zoals daar aangegeven vindt U hier de achtergrondinformatie over ons optreden.
 
Wij begonnen ons optreden samen met enkele leden van Just Us uit Veldhoven. Samen zongen we Say Something van het Amerikaanse popduo A Great Big World. Dit nummer is vooral bekend geworden in de versie waarbij Christina Aguilera de zang voor haar rekening nam. Zij had dit nummer gehoord in de Amerikaanse versie van So you think you can dance en al snel daarna was deze versie een feit. De versie die wij zingen is van de A cappella groep Pentatonix.
 
Daarna gingen we verder met Brazen Weep van de band Skunk Anansie. Een nummer wat in 1997 in de Nederlandse hitlijsten te vinden was. Het nummer bezingt dat een persoon die tot het bot toe probeert beledigd wordt en daar helemaal niet op reageert. De verteller vindt het verschrikkelijk dat ze deze persoon niet kan ‘raken’ en wordt daar heel erg kwaad van.
 
Een nummer met een hele andere sfeer volgde vervolgens dit nummer op. Fields of Gold van Sting. Maar dan in een heel bijzonder arrangement van Jetse Bremer en Marten van de Worp waar onze dirigent Angelo Smulders een piano en band arrangement bij heeft geschreven.
 
Voor ons volgde daarna een première van twee nieuwe nummers. Als eerste Make Way van Aloe Blacc. Een nummer dat in 2018 is uitgebracht door deze zanger en door één van de leden van Kolok gehoord werd als achtergrondmuziek in de populaire serie Grey’s Anatomy. Vervolgens is dit nummer door de muziekcommissie gehoord en heeft onze dirigent Angelo Smulders hier een arrangement van gemaakt.
 
Als tweede nieuwe nummer en laatste nummer van ons optreden zongen we You Are The Reason van Calum Scott. Dit nummer is in 2017 uitgebracht en heeft meer dan 300 miljoen views op Youtube. Ook een lid van Kolok had dit nummer gehoord en aangedragen bij de muziekcommissie. Zo is ook dit nummer toegevoegd aan ons repertoire.
 
Wij werden vandaag begeleid door een geweldige band. Deze band bestond uit; Kees van de Broek, Arthur Morpey, Bart Drossaers en onze eigen vaste pianiste Margriet Ras.
 
Onze muzikaal leider is Angelo Smulders, en onze koorregisseuse Anne Simkens heeft ons begeleid bij de Visuals.
 
Mocht U na dit optreden graag met ons mee willen zingen, neem dan contact met ons op via lidworden@kolok.nl. Wilt U ons steunen? Neem dan contact met ons op via fansfriends@kolok.nl