nieuws

Drukke winter voor KoloK: NKF en Passion Nuenen

Het is hartje winter en KoloK is al volop bezig met een nieuw geluid voor de komende lente. Het Helmondse popkoor kan zich geen winterslaap veroorloven, want op 20 januari staat deelname aan de regionale ronde van het NKF (Nederlands KoorFestival) in Tilburg op het programma. KoloK streeft sinds jaar en dag naar een hoog amateurniveau en is daarom erg benieuwd hoe de kwaliteit zich nu verhoudt tot andere koren.  Hopelijk plaatst KoloK zich voor deelname aan de landelijke finale in Rotterdam, later dit jaar.

Je zou denken dat ze het daarmee druk genoeg hebben maar daarnaast is er nog KoloK’s deelname aan Passion Nuenen op 23 en 24 maart. Speciaal voor die gelegenheid is een projectkoor opgericht dat elke woensdagavond samen met KoloK repeteert in basisschool De Goede Herder in Helmond onder leiding van KoloK-dirigent Angelo Smulders. Ook wordt regelmatig in Nuenen met Brass Band Nuenen gerepeteerd.

Popkoor KoloK wordt sinds twee jaar geleid door Angelo Smulders, een zeer ervaren en gedreven dirigent, die het koor onverminderd stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Tijdens de repetities op woensdagavond wordt hard gewerkt in een gemoedelijke sfeer.

Angelo over de samenwerking met de Brass Band Nuenen: “Dit project is een feest qua regionale en muzikale samenwerking. Het brengt popkoor KoloK samen met andere zangers, solisten en de kopermuzikanten van Brass Band Nuenen. Bij de stemtesten hebben we gemerkt dat er veel talent is in de regio. Het is fantastisch dat mensen zich zo spontaan aanmelden voor het projectkoor en onbevangen hun talent tonen. Zij zoeken een podium, een uitdaging en de juiste muziek en begeleiding. Die zijn te vinden bij KoloK en het project Passion Nuenen. Het niveau van alle amateurmusici is al behoorlijk. Het mooie is dat KoloK en ik kunnen helpen gelegenheidszangers te verbinden met professionele kwaliteiten van solisten. Dat stimuleert. Het samenspel met de brassband is ook geen alledaagse. Zodoende levert die samenwerking voor alle deelnemers een boeiende en leerzame ervaring op.”

Jan Koolen, dirigent van Brass Band Nuenen over het project. “Het eindresultaat gaat bezoekers zeker verrassen. Brass Band Nuenen en KoloK staan garant voor een muzikaal herkenbaar- én vernieuwend programma. Overeenkomst met de landelijke Passion? Er wordt geen kruis gedragen door het dorp, maar het Lijdensverhaal is wel de bekende rode draad voor heel veel “pakkende” lichte muziek, niet alleen Nederlandstalig, maar bijvoorbeeld ook Engels en instrumentaal. Juist de deelnemers maken het uniek. We zijn alle muziek aan het arrangeren en repeteren, speciaal voor deze unieke concertreeks. De locatie Clemenskerk in Nuenen staat garant voor een authentieke omgeving en stelt ons tegelijkertijd voor enorme akoestische uitdagingen. De samenwerking gaat daarom ook over professionele kwaliteiten qua techniek en organisatie. Daarom kunnen we deze winter ook absoluut geen moment stilzitten met al die voorbereidingen!”

Benieuwd hoe dit gaat klinken? Houd passionnuenen.nl in de gaten. De kaartverkoop start eind januari.
Popkoor KoloK is nog steeds op zoek naar nieuwe leden uit Helmond en omstreken. Is zingen jouw passie? Kijk voor meer informatie dan even op de website www.kolok.nl. Je bent van harte welkom op een repetitie.